₺130,00 KDV Dahil
₺85,00 KDV Dahil
₺79,75 KDV Dahil
₺104,50 KDV Dahil
₺85,00 KDV Dahil
₺90,00 KDV Dahil
1

Malatya Pazarı Murat Palancı Baharat Çeşitleri


1870 yılında Malatya’da kurulduğumuzdan bu yana bir düşümüz var. Öncelikle yurdumuza sonra da tüm dünyaya yöresel tatlarımızla buluşturmak. Bu sorumluluğun verdiği bilinçle adımlarımızı, planlarımızı yaptık. Malatya Pazarı Murat Palancı olarak bugün tüm dünyaya yöresel lezzetlerimizi tattırmanın gururu ile karşınızdayız. Baharatlarımız dünyanın her köşesinde güvenle kullanılıyor.


Baharatların Faydaları


Çeşitli baharatlar yemeklere lezzet katar. Bunlardan bazıları puding gibi tatlı yemeklerde kullanılırken, bazıları da tuzlu olarak kullanılır. Örneğin, Hindistan cevizi, karanfil ve tarçın karışımı gibi tadı olan bir baharat olan yenibahar, fırınlama ve dekapajda kullanılır. Yemek pişirmede kullanılan diğer yaygın baharatlar arasında kimyon, kişniş, anason ve kakule bulunur.


Kırmızı pul biber, acı bir tada sahip olduğu için popüler bir baharattır. Bu kurutulmuş kırmızı biberler biberin etli bölgelerinden ve daha açık renkli tohumlardan oluşur. Tatlılar da dahil olmak üzere çeşitli kırmızı pul biber eklenebilir. Piper nigrumdan yapılan bir başka baharat olan beyaz biber, tam olgunlukta hasat edilir ve lezzetini korumak için soyulur ve fermente edilir. Çin ve İsveç yemeklerinde kullanılır.


Baharatlar göründüğü kadar zararlı değildir. Bir yemeğe birkaç kalori eklerken, tuz ve yağ ihtiyacını da azaltabilirler. Ölçülü kullanıldığında baharatlar tamamen güvenlidir. Aslında, FDA onları "genel olarak güvenli olarak kabul edilen" bileşenler olarak derecelendirmiştir. Buna rağmen, hala baharatların güvenliğinden endişe duyan bazı insanlar var. Neyse ki baharatlar az miktarda tüketilebildikleri için yüksek güvenlik derecesine sahiptir.


Baharatlar, yemek pişirmenin önemli bir parçasıdır, yediğimiz yemeğe renk ve çeşitlilik katar. Antik çağda insanlar otları ve baharatları gıda koruyucuları olarak kullandılar. Daha sonra baharatların çeşitli sağlık yararları olduğunu ve ayrıca yaygın rahatsızlıkların tedavisinde yardımcı olduğunu keşfetmeye başladılar. İnsanlar bu bitkilerin yardımıyla baharatların ilaç olarak kullanılabileceğini ve tuzdan bile daha etkili olduğunu keşfettiler.


Baharatlar çeşitli şekillerde gelirken, çoğu kurutulur. Bazı baharatlar da taze formda kullanılır. Bununla birlikte, toz halinde ufalanmış baharatlardan daha güçlüdürler. Kurutulmuş baharatlar, yiyecekler tarafından daha kolay emilen daha fazla lezzet içerir. Bir çorba kaşığı toz baharat, yaklaşık 3/4 ila bir çay kaşığı kurutulmuş ufalanmış baharata eşdeğerdir. Taze otlar genellikle mutfak makası kullanılarak kesilir, ancak bunları kesmek için bir bıçak da kullanılabilir.


Zencefil, çok çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılabilecek başka bir baharattır. Zencefil ailesindeki çiçekli bir bitkiden gelir ve Asya'ya özgüdür. Taze zencefil kökleri yumrulu bir görünüme ve soluk sarı ete sahiptir. Öğütülmüş zencefil sıcak, baharatlı bir tada sahiptir. İçeceklerde, tatlılarda ve unlu mamullerde kullanılabilir. Ek olarak, bir anti-inflamatuar etkiye sahiptir. Lezzetlerini arttırmak için yemeklere zencefil eklenebilir.


Baharatlar, aromatik bitkilerin yaprakları hariç kurutulmuş kısımlarıdır. 109 bitki türünden elde edilebilirler. Bitkiler antik çağlardan beri yemeklerde kullanılmıştır. Dünyanın en büyük baharat üreticisi ve tüketicisi olan Hindistan, Hindistan Baharat Araştırma Enstitüsü'ne (IISCR) ev sahipliği yapmaktadır.


cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR